1 Kasım 2006 Çarşamba

Ekinlik Adası Köyü | 30 Dönüm Satılık Arazi

Başbakanın her yıl gittiği, gelişmekte olan Ekinlik Adasında ( Avşa Adası karşısında ) satılık arsa.. Parsel Parseldir.. ( Köyiçi - Kıyı - Tepe)

Hissedarlarda ve tapuda problem yoktur...

Esasında arazinin tamamı, adanın yarısı olan 61 Dönüm ( 61 bin m2 ) dir. Ancak ilgisizlikten kaynaklanan, kadastroyla ilgili problemleri vardır bu arazinin.

Tamamını almak isteyinlerin bütün resmi işlemlerini ve mahkemelerini halletmeleri gerekmektedir. Ancak hepsi ispatlı durumdadır. Tek sorun 4 ila 7-8 ay sürecek mahkeme ve resmi işlerinin takibi ve ödenmemiş vergilerin masraflarıdır. Aşağı yukarı 20bin TL civarı bir masrafı vardır.

ADA HAKKINDA KISA BİLGİ

Avşa Belediyesi' ne bağlıdır. Günümüzde adada otel ve motel yoktur, sadece sınırlı sayıda pansiyon bulunmaktadır. Adada PTT, Muhtarlık, bir ufak marketi ve bir kaç kafeteryası, bir fırını ve bir halı sahası mevcuttur. Halk gündelik ihtiyaçlarını en yakın yerleşim yeri olan Avşa adası ve Erdek’ten temin etmektedir. Yaz aylarında sebze ve meyve satan tekneler de adayı ziyaret eder.

ULAŞIM

Ekinlik adasına anakaradan doğrudan ulaşım, İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İDO) işlettiği arabalı vapurlar (feribot) ile Erdek üzerinden sağlanmaktadır. Bu seferler kış ve yaz aylarında haftada iki defa olmak üzere devam etmektedir. Bunun yanında Ekinlik ile Avşa adası arasında sürekli motor seferleri vardır.

İstanbul'dan Avşa’ya deniz otobüsü ile 3 saatte veya Yolcu gemisi ile 6 saatte ulaşılabilir. Bununla birlikte Avşa adasından Erdek, Tekirdağ ve Silivri limanlarına tarifeli feribot seferleri mevcuttur.

Ada hakkındaki bilgi, tarihçe, coğrafya hakkındaki bilgilere...


İletim : Alper Soydan
GSM : 0 506 791 36 16
soydan.alper@gmail.com